Billige fladskærme

Billige forhandlere af fladskærme

Denne side beskæftiger sig med fladskærme, og du finder informationer og gode råd om fladskærme. Du finder også en prismæssig sammenligning af forhandlere af fladskærme, som kan bruges til at finde en billig fladskærm.

Sammenligningen af forhandlerne af fladskærme finder du længere nede på siden. Den baserer sig på prisniveauet for forhandlerne; øverst vises de billigeste forhandlere og så bliver de dyrere ned ad listen. Placeringen af de enkelte fladskærmsforhandlere er bestemt af forbrugere. Det er besøgende på hjemmesiden, som har delt deres erfaringer. Det har de gjort ved at registrere, hvilke forhandlere, de synes er billige, og hvilke de synes er dyre. Vi opsamler disse oplysninger og bruger dem til at placere de enkelte fladskærmsforhandlere i listen således, de billigeste er øverst, og de dyrere står nederst.

Billige forhandlere af fladskærme

CineMagic

Billige fladskærme! CineMagic er vurderet af forbrugerne som den billigste af de nævnte forhandlere af fladskærme.

Bilka

Find billige fladskærme her! Bilka er bedømt som den næstbilligste på listen over forhandlere af fladskærme.

Wupti

Billige fladskærme får du hos Wupti. De er vurderet som den tredie billigste af de nævnte forhandlere af fladskærme.

Komplett

Komplett er den fjerde billigste af de viste forhandlere af fladskærme.

Ellos Elektronik

Ellos Elektronik har middel billige fladskærme. De er ikke bedømt som de billigste, men heller ikke de dyreste.

Fona

Fona er bedømt som gennemsnitlige, hvad angår billige fladskærme.

Happii

Happii er vurderet som knap så billige, hvad angår billige fladskærme. De ovenstående forhandlere af fladskærme er billigere.

Pixmania

Pixmania er vurderet som knap så billige, hvad angår billige fladskærme. De ovenstående forhandlere af fladskærme er billigere.

Merlin

Merlin er ikke vurderet af forbrugerne som billige.

Expert

Expert er ikke bedømt som billige.

Befro

Befro er ikke vurderet af forbrugerne som værende billige.

Dansk Datasalg

Det er tvivlsomt om Dansk Datasalg har billige fladskærme. Forbrugerne har ikke vurderet dem som billige.

Gode råd om LCD fladskærme

Her er nogle forskellige faktorer som du skal være opmærksom på, når du skal finde fladskærme:
  • Skærmstørrelse: Afstanden til skærmen bør være tilpasset til skærmstørrelsen. Sidder du for tæt på fladskærmen, eller er fladskærmen for stor, vil billedet virke pixeleret (kantet). Derfor bør størrelsen på fladskærmen passe til den afstand, du kommer til at sidde fra fjernsynet.
  • Opløsning: Skarpheden af billedet afhænger i stor grad af skærmopløsningen. Du bør derfor vælge en fladskærm med størst mulig opløsning.
  • Betragtningsvinkel: Undersøg om fladskærmen kan gengive billedet tilstrækkeligt (farver, skarphed, lys og kontrast), selv om betragtningsvinklen ikke er direkte vinkelret på skærmen.
  • Responstid: Responstiden på fladskærmen skal være tilstrækkelig lav til, at billedet ikke trækker et slør eller en hale efter sig. Du bør ikke købe en skærm med højere responstid end max. 16 millisekunder.
  • Farvegengivelse: Nogle fladskærme har mulighed for at gengive flere farver end andre. Undersøg, at farverne ser naturlige ud, og at der er naturlige farveovergange.
  • Kontrast: Du bør sikre, at kontrasten er tilstrækkelig til se TV i dagslys. En god fladskærm udsender lys i samtlige pixels hele tiden, og har derfor mulighed for en bedre kontrast.
Sørg for at finde forskellige billige fladskærme, hvor du kan sammenligne specifikationer og billede.

Opløsning

Opløsning gøres op i antallet af pixels (prikker LCD-skærmen kan vise) i højden. Der er et sæt af standard-opløsninger, som fladskærme kan vise:
  • Full HD (1080): Denne opløsning er 1080 pixels i højen og står skarpt på selv helt store skærme.
  • HD (720): Den mellemste HD opløsning på 720 pixels i højden.
  • HD (576): Den laveste HD opløsning på 576 pixels i højden. Billedet kan virke grynet i denne opløsning.
Desto flere pixels, fladskærmen kan repræsentere, desto skarpere billede kan det gengive.

Plasma- eller LCD fladskærme

Der er to grundlæggende forskellige teknologier inden for fladskærme. Det er plasmaskærme og LCD skærme. Der er mange holdninger for og imod. Denne side fokuserer primært på LCD fladskærme, men du kan også undersøge muligheden for en plasmaskærm. Du kan læse mere om plasma-skærme her.

Digital TV signal

Du har en ekstra mulighed for at få skarpere billede på din fladskærm, hvis du i dag bruger et almindelig analogt signal. Der er flere TV udbydere som i øjeblikket udbyder digital TV. Et digitalt TV signal vil give dig en væsentlig forøgelse i skarpheden i forhold til et analogt TV signal, men det er til gengæld ofte meget dyrere. For at kunne modtage digital TV, skal du bruge en digital receiver. Denne receiver kan du ofte erhverve som en del af pakken hos TV-udbyderen.

Se fladskærmen i brug

Fladskærme er tekniske apparater med mange forskellige specifikationer vedr. opløsning, responstid, farvegengivelse, kontrast osv. Du skal være opmærksom på fladskærmens specifikationer, men det er mindst lige så vigtigt at se skærmen i brug. Selv en skærm med rigtig gode specifikationer har ikke nødvendigvis et godt billede. Så se fladskærmen i brug, og sammenlign gerne de forskellige skærme du er interesseret i, men sørg for, at signalet og indholdet er ens, når du sammenligner, eller kan du nemt blive snydt. Tegnefilm er som regel et meget taknemmeligt indhold at se på - her står fladskærme ofte rigtigt godt, så sørg for også at se indhold som normalt TV og noget med hurtig bevægelse, inden du bestemmer dig.